Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Sport kids

Sex barn, sex sporter, sex länder, sex drömmar. En nordisk dokumentärserie om barn som tar sin sport på största allvar. Sumobrottning i Japan, cheerleading i Sverige, BMX-cykling i Sydafrika, fäktning i Danmark, hallingdans i Norge och balett i Ryssland. Filmerna visas två och två, i tre block om ca 60 minuter vardera.

Två av filmerna Dans för livet av Erlend E. Mo samt Varicella av Victor Kossakovsky, har blivit uttagna till den fina dokumentärfilmfestivalen IDFA, vilket innebär att filmerna kommer att premiärvisas vid senare tillfälle.
De fyra filmerna som visas under höstlovet är filmerna är:

Del 1
Chikara – sumobrottarens son (Chikara – The Sumo Wrestler's Son)
av Simon Lereng Wilmont
Tioårige japanske Chikara är sumobrottare, en av de bästa i sin klubb. Han är son till en före detta professionell sumomästare, så förväntningarna på honom är höga. Chikaras pappa arbetar mycket och deras enda tid tillsammans är när de tränar sumo. Därför är det viktigt för Chikara att göra bra ifrån sig. Det stora årliga sumomästerskapet närmar sig och det betyder allt för Chikara att vinna och göra sin far stolt.

Fäktningsmästaren (The Fencing Champion)
av Simon Lereng Wilmont 
Den här säsongen ska tioårige fäktaren Ruben möta några av Europas tuffaste och mest begåvade unga fäktare. Hans bästa vän Marie tränar också fäktning och vid sidan av det drama som utspelar sig på pisten utspelar sig en ännu större historia, om vänskapen mellan en pojke och en flicka i tidiga tonåren. 

Del 2
Ruth

av Hanna Heilborn
Så här ser Ruth på sin sport, cheerleading: Det är en fysiskt krävande sport, men du måste också vara socialt modig och självsäker och lita på dina lagkamrater. Ruth har blivit uttagen till tävlingslaget inom klubben "Twisters" och snart ska de tävla i distriktsmästerskapet. Ruths föräldrar är kluvna till hennes val av idrottsgren. De tycker hon ska följa sina drömmar och att cheerleading är en bra sport för att utveckla sociala färdigheter och fysik - men varför den lilla rosetten på huvudet och flirtandet med domarna? Fördomar mot cheerleading finns det gott om, men Ruth och hennes lagkamrater visar att det finns sätt att bekämpa dem.

Kapitel 11 (The Flying Girl)
av Ania Winiarska
Förväntningarna är stora på Anita Zenani att bli juniormästare på BMX. Hon kommer från en sydafrikansk township och är den enda flickan i sin klubb. De senaste åren har varit mycket intensiva, med tuff träning, tävlingar, växande popularitet och tät rapportering om Anitas framgångar i lokal-tv och tidningar. Nu håller de höga förväntningarna på att växa till ett monster  snarare än att kännas uppmuntrande. Anita kämpar med att hitta träningsmotivationen och har svårt att hålla jämna steg med klubbens pojkar. Hon är vid ett vägskäl och måste snart bestämma sig om sin framtida idrottskarriär.

Tillhör: Höstlovsbio 2017

 
VISNINGAR
mån 26/10
Del 1: Chikara & Fäktningsmästaren
tis 27/10 
Del 2: Ruth & Kapitel 11
ons 28/10
Del 1: Chikara & Fäktningsmästaren
tors 29/10
Del 2: Ruth & Kapitel 11
fre 30/10
Del 1: Chikara & Fä
ktningsmästaren

BILJETTPRIS
1 filmpaket 50 kr.
2 filmpaket 70 kr

när biljetter köps vid samma tillfälle.

FILMFAKTA
Regissör: Simon Lereng Wilmont, Hanna Heilborn, Erlend E. Mo, Ania Winiarska, Victor Kossakovsky
Land: Danmark, Sverige, Norge
År: 2015
Längd: 180 minuter
Språk: Svenska, danska, engelska, xhosa, japanska
Textning: Svenska
Genre: Barnfilm
Åldersgräns: Ej angivet
Premiär: Mån 26 okt, 2015
Event & specialvisningar