Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter
Trailer
Tider & biljetter
Stormskärs Maja
Favorit i repris 28 juli

Storslagen filmatisering av Anni Blomqvists lovprisade åländska 1800-tals epos om skärgårdsflickan Majas liv ute på det vindpinade Stormskäret.

Stormskärs Maja är en gripande berättelse om en stark kvinna och de utmaningar hon möter på en stormig ö. Filmen är baserad på Anni Blomqvists roman med samma namn och utspelar sig i den åländska skärgården på 1800-talet. Den 17-åriga Maja gifter sig mot sin vilja med fiskaren Janne. Hennes liv på Stormskäret är fyllt av utmaningar och motgångar. Som fiskarhustru måste hon klara sig ensam med att ta hand om familjen när hennes man är till sjöss och borta under långa tider.

Maja blir dock en viljestark och självständig kvinna som inte är rädd för att ta ansvar och klara sig i den karga skärgården. Mellan Maja och Janne uppstår starka band, och med tiden fördjupas deras kärlek till varandra. Janne stöttar sin hustrus strävanden och inser att de gemensamma ansträngningarna samt att leva på lika villkor gör familjen stark. Stormskärs Maja är en berättelse om vilja, styrka och kärlek.

★★★★★ "Här finns en resonansbotten som sätter tankar om livet och döden i gungning och som också får en att se det magiska i tillvaron, trots att mörkret ruvar runtomkring."Svenska Dagbladet

Favorit i repris 28 juli
Tillhör: Favoriter i repris

FILMFAKTA
Regissör: Tiina Lymi
Originaltitel: Myrskyluodon Maija
Land: Finland, Sverige
År: 2024
Längd: 162 minuter
Språk: Svenska, engelska, finska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 11 år
Skådespelare / Medverkande: Amanda Jansson, Linus Troedsson, Jonna Järnefelt, Tobias Zilliacus
Distributör: Nordisk Film
Visa på IMDb
Event & specialvisningar