Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Vincent van Gogh – Vid evighetens port

Willem Dafoe är makalös som den excentriske och lidande van Gogh i Julian Schnabels vackra och brännande drama om konstnärens sista kreativa formtopp.

Vincent van Gogh dog 1890, bara 37 år gammal. Det saknas sannerligen inte biografier och filmatiseringar av hans liv, men glöm dem – Vid evighetens port är fullständigt oumbärlig för alla som är det minsta intresserade av den postimpressionistiske mästarmålarens liv och verk. För att inte tala om alla som söker filmupplevelser som griper tag, skakar om och får klockorna att stanna i två timmar. Mads Mikkelsen, Rupert Friend, Oscar Isaac och Emmanuelle Seigner bidrar alla med perfekta biroller, men det här är först och främst Willem Dafoes show. Den trefaldigt birollsnominerade stjärnskådisen borde nu ligga väldigt bra till för en huvudrollsoscar.

Det är en berättelse om kreativitet och uppoffring, i regi av Julian Schnabel (Fjärilen i glaskupan, Before Night Falls, Basquiat).

? Oscarsnominerad!

Tillhör: Julrepriser

FILMFAKTA
Regissör: Julian Schnabel
Land: Storbritannien, Frankrike, USA
År: 2019
Längd: 111 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Willem Dafoe, Rupert Friend, Oscar Isaac, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner, Niels Arestrup, Anne Consigny, Amira Casar, Vincent Perez, Lolita Chammah, Stella Schnabel, Vladimir Consigny, Arthur Jacquin, Solal Forte
Premiär: Fre 29 mar, 2019
Visa på IMDb
Event & specialvisningar