Södra Sveriges största arthousebiograf!

Inför Malmö Pride 2020
Datum: Ons 2 sep, 2020

Ladda upp inför Malmö Pride (3-6 september) på Panora onsdagen den 2 september med filmerna VI TVÅ, ALLTID AMBER och WELCOME TO CHECHNYA. På plats från kl 17:30 finns även PAGE 28s mobila bokkafé. Välkommen att ta en fika, köpa lite queer lektyr och prata om hur du vill att Malmös queera kulturscen ska se ut!

___
VI TVÅ – 2 sept kl 18:00
Ett vackert och fängslande drama om kärleken mellan två pensionerade kvinnor, med tyska superskådespelerskan Barbara Sukowa och franska dito Martine Chevallier i huvudrollerna.

ALLTID AMBER – 2 sept kl 18:30
Lia Hietala och Hannah Reinikainen följer icke-binära Amber under utredning inom transvården, vars liv blir turbulent när vänskapen med bästa vännen Sebastian rasar samman. Filmen är ett naket och intimt porträtt av unga queer-ungdomars identitetsskapande och vänskap.

WELCOME TO CHECHNYA  – 2 sept kl 20:15
Kritikerrosad film som följer en aktivistgrupp som riskerar livet för att rädda HBTQ-personer drabbade av förföljelse från de tjetjenska auktoriteterna – såväl som av sina egna familjer. Målet är att få ett slut på förföljelsen, men också att överleva.

___
PAGE 28 – En kulturförening för HBTQ-personer 
PAGE 28 är en ideell förening som startades med ambition att bli en viktig del av Malmös queera kulturliv. Drömmen är att öppna en HBTQ-bokhandel med kafé som kommer vara en queer mötesplats och kulturscen i Malmö. Men innan PAGE 28 kan göra det kommer de att dyka upp i stan med deras mobila bokkafé.

Datum: Ons 2 sep, 2020

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö, Malmö Pride, PAGE 28

Klicka på respektive film för mer information och biljetter.


Event & specialvisningar