Södra Sveriges största arthousebiograf!

Malmö 214 – Tre fotografer skildrar sitt Möllevången

Jesper Blomqvist, Niclas Tilosius och Gabriel Flores Jair har varit verksamma som fotografer sedan 90-talet och visar nu varsin serie bilder, i den gemensamma utställningen Malmö 214, där de visar sin bild av stadsdelen de lever och bor i.

Utställningen Malmö 214 har vernissage 20e september hos Biograf Panora, Malmö, och kommer visas fram till 6e november 2019.

Fr o m 20 oktober kommer bilderna att visas i en något nedskalad version.

Malmö 214 kommer även visas under Gallerinatten den 28 september.

Jesper Blomqvist är ursprungligen från Nyköping men har bott på Möllevången sedan mitten av 90-talet. Han har tidigare skildrat området i boken "Ögonblick från ett Möllevången i förvandling" 2009 samt producerat ett flertal böcker och utställningar med gatufotografi som tema.

Niclas Tilosius flyttade till Möllevången under tidigt 90-tal. Han har skildrat sitt egna kvarter i stadsdelen, i den uppmärksammade boken "Kvarteret" (Waterglobe Förlag, 2013).

Gabriel Flores Jair har bott i Möllevången sen mitten på 80-talet och förutom sin skådespelarkarriär i bl. a. Bron/Broen, Wallander och hos Teater Insite i Malmö har han dokumenterat Möllevången som den inbitne fotograf han är.


För mer info:
malmonr214@gmail.com

20 september till 6 november 2019
hos Biograf Panora Friisgatan 19 D, Malmö


Event & specialvisningar