Södra Sveriges största arthousebiograf!

Panora vinner Europa Cinemas pris

Vi har nåtts av fantastiska nyheter! Biograf Panora har tilldelats utmärkelsen ”Best Young Audience Activities” 2020 av Europa Cinemas, biografnätverket som omfattar över 1 200 biografer i 43 länder.

”For the quality of the young audience programming, the innovative communication and its inclusive spaces.”

Vi är stolta och tacksamma över priset och ser det som ett betyg för att vårt arbete med barn- och ungdomsfilm gett resultat. Vi har envist hållit fast vid vår övergripande policy, allas rätt till kultur, att barn och unga ska ha en självklar plats på biografen och tillgång till kvalitativ filmkultur.

Vi vill passa på att tacka några aktörer som sedan starten årligen valt Panora för att leverera viktigt innehåll inom ramen för Juniora och Unga Panora; Antirasistiska filmdagar i Malmö, BUFF Malmö Filmfestival, Malmö Stads skolbioverksamhet, Nordic Kids Media Festival och stadens alla skolor.

I sammanhanget vill vi också tacka några av de aktörer som hjälpte oss att sjösätta vår barn- och ungdomfilmsverksamhet; Malmö stad, Kultur Skåne, Svenska Filminstitutet, Kulturbryggan, Film i Skåne, ABF Malmö, Sparbanksstiftelsen Skåne, Folkets Bios riksförening och inte minst Junioras dåvarande projektledare som tillsammans med andra på Folkets Bio Malmö har genomfört ett otroligt arbete. Vi har nu årligen mellan 25–30 000 besökande barn på Juniora och Unga Panora.

Går vi ner på personnivå och inkluderar samtliga aktörer blir listan mycket lång, därför ingen nämnd, ingen glömd och vi tackar er alla för era insatser och ert stöd för vår barnfilmsverksamhet. Det är lika mycket ert pris.
____
Foto: Ramon Reissmuller

Event & specialvisningar