Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Lena – Förhandsvisning
Datum: Lör 11 sep, 2021

Välkommen på förhandsvisning av filmen om Lena Nyman som är ett ömsint porträtt av en av Sveriges mest genuina konstnärer.

Till min dotter om jag hade någon. När Lena Nyman blir antagen till Dramatens elevskola är hon redan en kändis i Sverige. Från scenskolan och 60-talets sprakande kulturliv blir hon plötsligt världsberömd med de kontroversiella Nyfiken-filmerna. När Lena dör 2011 lämnar hon efter sig 17 papperskassar fulla av hemligheter...

Genom ett unikt och delvis aldrig tidigare exponerat material målas ett levande porträtt fram. Via dagböcker, brev och fotografier kommer vi henne nära inpå livet med allt vad det innebär av kärlek, arbete, teaterliv, skrivande, alkohol och kroppshets. Där finns också den skärpta och fyndiga politiska blick som gör henne så brinnande aktuell än i dag. Och trots tvivel och svårigheter – i Lenas värld känner du dig aldrig ensam.

Isabel Andersson (f.1990) är filmregissör och debuterar med Lena. Med bakgrund inom dokumentärfilm och journalistik har hon bl.a. jobbat som researcher på filmen Bergman - ett år, ett liv. Isabel har även som redaktör gett ut Lena Nymans dagböcker i bokform på förlaget Ellerströms.

___
Lena visas sön 26 sep med ett efterföljande samtal med regissören Isabel Andersson. Läs mer här>>

Datum: Lör 11 sep, 2021

BILJETTPRIS: 110 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Isabell Andersson
Land: Sverige
År: 2021
Längd: 107 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 7 år
Skådespelare / Medverkande: Lena Nyman, Gunnel Lindblom, Alva Bratt, Rolf Skoglund, Tommy Körberg, Kristina Lugn
Distributör: TriArt Film

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar