Södra Sveriges största arthousebiograf!

Panelsamtal: Black Social Movements and Resistance
Datum: Lör 20 mar, 2021
Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa (AFR) kommer på lördag den 20 mars, i anslutning till filmvisningarna av MLK/FBI och Judas and the Black Messiah på FN dagen mot rasdiskriminering 21 mars, att hålla i ett panelsamtal om hur svarta frihetsrörelser har motarbetats världen över och vilken relevans det har för afrosvenska rörelser i Sverige idag. Panelen består av AFRs ordförande Malcolm Momodou Jallow och ledamöterna Rahel Weldeab Sebhatu, Jasmine Kelekay och Andre Williams. Samtalet hålls på engelska.
 
___
FN-DAGEN MOT RASDISKRIMINERING
Den 21 mars 1960 öppnade polisen eld mot en fredlig demonstration mot apartheidlagarna, i Sharpeville Sydafrika. 69 människor dödades och över 180 människor blev skadade. FN:s generalförsamling beslutade den 26e oktober 1966 att 21 mars ska uppmärksammas som den Internationella dagen för avskaffande av rasdiskriminering.
 
Detta evenemang är en del av ÖPPNA MALMÖ, Malmös stads satsning för att lyfta frågor om diskriminering och rasism. Folkets Bio Malmö och Antirasistiska Filmdagar arbetar med kulturprojekt inom ramen för denna satsning.
Datum: Lör 20 mar, 2021

Panelsamtalet streamas kostnadsfritt live på Facebook kl 18:00 den 20 mars
Facebook-event >>

Ett samarbete mellan AFR, Folkets Bio Malmö, ARF och ABF Malmö.

Event & specialvisningar