Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Judas and the Black Messiah
Datum: Sön 21 mar, 2021

I anslutning till Internationella dagen för avskaffande av rasdiskriminering visar vi två prisbelönade filmer som skildrar hur amerikanska staten använt både ohederliga och våldsamma metoder för att slå ner den svarta medborgarrättsrörelsen och den svarta frihetsrörelsen på 60-talet: dokumentärfilmen MLK/FBI (Sam Pollard, USA 2020) och spelfilmen Judas and the Black Messiah (Skaka King, USA 2020). 

Filmen inleds av Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa (förinspelat material).

JUDAS AND THE BLACK MESSIAH
Judas and the Black Messiah, Oscarsnominerad för bland annat Bästa film, är en tät och dramatisk thriller inspirerad av den sanna historien om det chockerande mordet på Black Panther-ledaren Fred Hampton. FBI-informatören William O'Neal (LaKeith Stanfield) infiltrerar Illinois Black Panther Party och har till uppgift att hålla koll på deras karismatiska ledare, Fred Hampton (Daniel Kaluuya). O'Neal är en yrkesbrottsling som helt förlorar sig i risken det innebär att manipulera både sina kamrater och sin hanterare, specialagent Roy Mitchell (Jesse Plemons) på FBI.

___
FN-DAGEN MOT RASDISKRIMINERING
Den 21 mars 1960 öppnade polisen eld mot en fredlig demonstration mot apartheidlagarna, i Sharpeville Sydafrika. 69 människor dödades och över 180 människor blev skadade. FN:s generalförsamling beslutade den 26e oktober 1966 att 21 mars ska uppmärksammas som den Internationella dagen för avskaffande av rasdiskriminering. 

Detta evenemang är en del av ÖPPNA MALMÖ, Malmös stads satsning för att lyfta frågor om diskriminering och rasism. Folkets Bio Malmö och Antirasistiska Filmdagar arbetar med kulturprojekt inom ramen för denna satsning.

PANELSAMTAL 20 MARS
Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa (AFR) kommer på lördag den 20 mars, i anslutning till filmvisningarna av MLK/FBI och Judas and the Black Messiah på FN dagen mot rasdiskriminering 21 mars, att hålla i ett panelsamtal om hur svarta frihetsrörelser har motarbetats världen över och vilken relevans det har för afrosvenska rörelser i Sverige idag. Läs mer här>>

___
För fler visningar av Judas and the Black Messiah >>

Datum: Sön 21 mar, 2021

BILJETTPRIS: 120 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Shaka King
Land: USA
År: 2021
Längd: 126 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Verklighetsbaserad
Åldersgräns: Från 15 år
Premiär: 19 mars
Skådespelare / Medverkande:
 LaKeith Stanfield, Daniel Kaluuya, Jesse Plemons, Martin Sheen, Dominique Fishback
Distributör: SF/Warner

Arrangör: Folkets Bio Malmö, Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa, Antirasistiska Filmdagar, ABF Malmö

Event & specialvisningar